DESPRE NOI

MISIUNEA NOASTRĂ

Despre noi

Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea își propune să asigure o educaţie de calitate pentru dezvoltarea intelectuală, socială şi profesională a tinerilor, în vederea adaptării socio-economice. Viitori cetăţeni activi, deplin conştienţi de propria valoare şi competitivi pe piaţa muncii locală şi europeană.

La nivelul comunităţii locale ne propunem să asigurăm această calitate printr-un climat intern stimulativ atât pentru elevi cât şi pentru profesori, sensibil la nevoile specifice, promovându-se un management eficient al tuturor resurselor ce favorizează toleranţa şi spirit de echipă.

De asemenea, se doreşte creşterea graduală a calităţii formării profesionale pentru inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor din sistemul TVET la 82% din total, până în anul 2013, şi ridicarea nivelului calificării în sistemul educaţional (respectiv continuarea studiilor) pentru un procent de 75% din numărul absolvenţilor  pe nivele de calificare.

 • Digitalizare
 • Profesionalism
 • Pasiune
 • Formăm profesioniștii viitorului

ISTORICUL LICEULUI

Şcoala a fost înfiinţată în anul 1971 în urma Hotărârii Consiliului de Miniştrii nr. 1100/06.09.1971, fiind considerată şcoala ce pregăteşte forţa de muncă pentru marea platformă industrială a oraşului, Combinatul Metalurgic şi Fabrica de Alumină din Tulcea.

De-a lungul timpului liceul nostru a purtat mai multe denumiri:

 • 1971 – 1978 – Liceul Industrial Tulcea;
 • 1979 – 1982 – Grup Şcolar al Combinatului Metalurgic Tulcea;
 • 1982 – 1991 – Liceul Industrial Nr. 2 Tulcea;
 • 1991 – 1994 – Liceul Nr. 2 Tulcea;
 • 1995 – 1999 – Grupul Şcolar Industrial Metalurgic Tulcea;
 • 1999 – 2000 – Grupul Şcolar ”Henri Coandă” Tulcea;
 • 2000 – 2018 – Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Tulcea.
 • 2018 – prezent – Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea.

Unitatea şcolarã a fost înfinţatã în 1975-Liceul Industrial Metalurgic-astãzi, Liceul Tehnologic  Henri Coandã, ca o cerinţã a pregãtirii forței de muncã pentru marile intreprinderi din partea de vest a orașului: COMBINATUL METALURGIC, azi FERAL S.R.L., UZINA DE ALUMINA, azi BBG-ALUMN S.A. UZINA DE MAGNEZINE, azi TREMAG S.A. Apoi, pentru noile generații a devenit Colegiul Tehnic “Henri Coanda” , primindu-i sub ocrotirea sa si pe cei mici, boboceii claselor I-IV si pe elevii claselor gimnaziale.

De-a lungul istoriei sale, generatii de dascali s-au ostenit, într-un efort neîncetat, să formeze oameni adevărați. Unii dintre elevii de ieri sunt astazi profesori aici, alti sunt studenti. Oricare va fi denumirea acestei scoli, menirea ei va fi aceeasi.

Este si va fi una din cele mai mari unitati scolare ale municipiului Tulcea. Generatii de elevi s-au pregatit pe bancile scolii in domeniul electric si mecanic. An de an s-a dezvoltat baza materiala a scolii, diversificandu-se oferta de scolarizare, specializare si calificare in cadrul unitatii scolare

VIZIUNEA NOASTRĂ

Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea – o unitate şcolară de referinţă,  integrată nevoilor sociale ale comunităţii tulcene – doreşte să realizeze pregătirea de astăzi a tinerei generaţii pentru viitorul de mâine, la standarde europene.