Învățământ liceal zi

Prima pagină » Învățământ liceal zi

Electronică - automatizări

Tehnician în automatizări

1 clasă – 24 locuri

Tehnicianul în automatizări este o calificare care pregătește absolvenții să lucreze în industria producției și fabricației, unde sunt utilizate mașini și echipamente automate.

Un tehnician în automatizări poate fi responsabil pentru instalarea, întreținerea și repararea echipamentelor automate, inclusiv senzori, motoare, sisteme de control și echipamente de măsurare.

De asemenea, acesta poate lucra la proiectarea și implementarea sistemelor de control automatizate, precum și la dezvoltarea de software pentru acestea.

Pentru a deveni tehnician în automatizări, este necesar să aveți o bună înțelegere a principiilor de fizică, matematică și inginerie. De asemenea, este important să aveți cunoștințe de bază în programare și să fiți capabili să lucrați cu instrumente și echipamente tehnologice moderne.

Electromecanică

Tehnician electromecanic

1 clasă – 24 locuri

Tehnicianul electromecanic este un specialist care se ocupă de proiectarea, instalarea, întreținerea și repararea echipamentelor și sistemelor electromecanice, cum ar fi mașini electrice, generatoare, motoare și sisteme de control.

Această calificare combină cunoștințele de inginerie electrică și mecanică, astfel încât tehnicienii electromecanici pot fi implicați într-o gamă largă de activități, de la design și construcție la testare și depanare.

Tehnicienii electromecanici pot fi implicați în proiectarea și construcția de instalații electrice și mecanice, precum și în dezvoltarea de soluții de automatizare și control pentru acestea. De asemenea, pot fi responsabili pentru mentenanța și repararea echipamentelor și sistemelor existente, inclusiv identificarea și remedierea problemelor de funcționare.

Pentru a deveni tehnician electromecanic, este necesar să aveți cunoștințe bune de matematică, fizică și inginerie electrică și mecanică. De asemenea, este important să aveți cunoștințe de bază în programare și să fiți capabili să lucrați cu instrumente și echipamente tehnologice moderne.

Mecanică

Tehnician mecatronist

1 clasă – 24 locuri

Tehnicianul mecatronist este un specialist care combină cunoștințele de inginerie mecanică, electrică și electronică pentru a proiecta, instala, întreține și repara echipamente și sisteme mecatronice.

Mecatronica este o tehnologie emergentă care se concentrează pe dezvoltarea de sisteme inteligente, interconectate și integrate, care utilizează atât componente mecanice, cât și electronice. Acestea pot include sisteme de automatizare, roboți industriali, sisteme de control al mișcării și multe altele.

Tehnicienii mecatroniști pot fi implicați în proiectarea și construcția de sisteme mecatronice, dezvoltarea de software și de control, precum și în mentenanța și depanarea echipamentelor existente.

De asemenea, aceștia pot fi responsabili pentru implementarea sistemelor de automatizare și control în fabrici și alte medii industriale.

Pentru a deveni tehnician mecatronist, este necesar să aveți cunoștințe bune de matematică, fizică, inginerie mecanică, electrică și electronică. Este important să aveți cunoștințe de bază în programare și să fiți capabili să lucrați cu instrumente și echipamente tehnologice moderne.