ACCCED

ACCCED

Vineri, 31 mai 2019, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea a organizat primul Atelier de TLeducație comunitară din cadrul campaniei de conștientizare derulată prin proiectul ”ACCesibilizarea ofertei de EDucație și formare pentru comunități școlare defavorizate din județul Tulcea, prin utilizarea resurselor educaționale deschise – ACCED”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Prin proiectul ACCED, Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, alături de partenerul său Casa Corpului Didactic Tulcea, contribuie la reducerea abandonului școlar, printr-o viziune modernă, integrată, pe termen lung, în 16 comunități școlare defavorizate din județul Tulcea, în perioada 2018 – 2021. Campania din cadrul proiectului ACCED, derulată sub sloganul ”Creștem prin educație”, contribuie la identificarea de soluții de prevenire a părăsirii timpurii a sistemului de educație și de conștientizare a importanței educației, ca prioritate la orice vârstă. În acest sens, se vor organiza 9 ateliere de reflecție și educare comunitară în Tulcea, Babadag și Topolog.

La eveniment au participat elevi în risc de abandon școlar din comunitățile Izvoarele, Nalbant, Mihail Kogălniceanu și Tulcea, părinții acestora, cadre didactice, tineri și adulți care nu și-au finalizat studiile, precum și reprezentanți ai instituțiilor relevante pentru problematica discutată: Prefectură, Poliție, Direcția de Asistență și Protecție Socială, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Tulcea.

Activitatea a vizat și valorificarea sistemului de teleprezență din cadrul Centrului de Educație Deschisă (TL-CED) existent la Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Tulcea, locația de desfășurare a evenimentului, realizându-se astfel conectarea cu centre similare din Babadag și București. În mod virtual au participat la activitate cercetătorul Bogdan Voicu de la Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române și psihologul Laura Gunesch de la Asociația pentru Promovarea Educației Deschise, care au oferit participanților puncte de vedere cu privire la cauzele abandonului școlar și incidența factorilor de risc ce conduc la acest fenomen, au fost discutate motivele pentru reântoarcerea la școală și perspective de activare comunitară pentru dezvoltarea educației în comunitate.

Informații suplimentare vă poate oferi coordonatorul campaniei la număr de telefon: 0741128529 sau le puteți afla de pe pagina https://www.facebook.com/Crestemprineducatie