LTHC ALĂTURI DE CEI ÎN NEVOIE

In perioada 20 – 24 noiembrie 2023 a avut loc campania socială “Săptămâna fructelor și legumelor”, 40 de bătrâni au primit donații strânse de elevii și profesorii Liceului Tehnologic „Henri Coandă”. Donația s-a făcut prin intermediul Asociației Raza Soarelui – Sunlight din Dunavățu de Jos.

Bătrânii au fost selectați în cadrul unui proiect european pe care Asociația îl desfășoară în zonă, în parteneriat cu Asociația GAL Delta Dunării. Criteriile care au stat la baza formării acestui grup de 40 de persoane au fost următoarele: să aibă peste 65 ani, să nu aibă aparținători, să nu beneficieze de alte forme de ajutor (asistent personal sau ajutor financiar pentru angajarea de asistent personal). Selecția lor s-a realizat cu sprijinul primăriei Murighiol prin intermediul asistentului comunitar care a recomandat cazurile. Prin proiect, persoanele vârstnice beneficiază de vizita lunară, pentru 2 ore, a unui îngrijitor la domiciliu. Asociația Raza Soarelui – Sunlight a căutat de-a lungul timpului să găsească și alte surse de finanțare pentru a-i ajuta și cu alte nevoi identificate ulterior.O bătrânică din Agighiol a primit un pat nou, prin bunăvoința unui părinte, iar banii strânși de la elevi, profesori si parinti vor fi folositi pentru achizitionarea de lemne pentru iarna, de care batrana are mare nevoie


Inițiativa Liceului Tehnologic „Henri Coandă” din Tulcea este salutară, pentru că a venit într-un moment dificil în care proiectul urmează să se finalizeze și bătrânii se gândesc că vor fi lăsați din nou singuri.
Gestul elevilor și a cadrelor didactice le a transmis, prin darul oferit, că îi văd, că știu de ei, că nu sunt singuri și nu vor rămâne din nou singuri.

Posted in: Education

Comments (No Responses )

No comments yet.

Lasă un răspuns