TEAMVET

TEAMVET

TEAM – VET: Tehnologii Europene prin Activități de Mobilitate VET
Proiect de Mobilități Europene, Programul Erasmu+ VET

Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea derulează, începând cu 1 septembrie 2019, Proiectul cu finanțare europeană „TEAM-VET – Tehnologii Europene prin Activități de Mobilitate VET”, în valoare de 128.000 EUR, prin Programul Erasmus+!

Proiectul are ca scop îmbunătățirea nivelului de formare profesională al elevilor de la Școala profesională, calificarea Lăcătuș mecanic, prin participarea la stagii de formare în companii de profil din Portugalia, în scopul facilitării tranziției acestora pe piața muncii după absolvire.

Prin implementarea acestui proiect, 40 de elevi (20 pentru fiecare an de proiect) vor efectua 3 săptămâni de pregătire practică în cadrul unor companii din Portugalia, regiunea Braga, dobândind competențe tehnice și abilități cheie necesare integrării pe piața muncii după absolvire.

Parteneri în proiect sunt organizația intermediară Mobility Friends –  https://mobilityfriends.org/, care va asigura transportul, plasamentul participanților în companii, cazarea și masa într-un campus modern din orașul Barcelos, precum și 3 companii din domeniul mecanic:

Bascontriz – producător de semi-remorci, remorci, bene, containere și alte structuri metalice speciale personalizate, legate de transportul mărfurilor.

Armindo Sousa Metalúrgica, Lda. – una dintre cele mai importante companii locale, cu capital majoritar spaniol, care fabrică containere pentru ambalarea gheții, structuri metalice pentru transport mărfuri, containere maritime care sunt livrate în țări din Africa, Orientul Apropiat sau America Sud.

Aquafer, Lda – cel mai mare producător din regiunea Braga și unul dintre cei mai importanți din Portugalia, de boilere, sisteme de încălzire, panouri metalice solare, structuri metalice de uz industrial și casnic, rezervoare de apă, accesorii mecanice necesare pentru instalarea sistemelor de apă și încălzire.

Toate costurile privind transportul, cazarea, masa și plasamentul în companii sunt suportate din grantul proiectului!

Înscrierea candidaților va avea loc în perioada 9-16 septembrie 2019, la secretariatul Liceului, iar selecția grupului țintă, elevi de la Școala profesională, în carul Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Tulcea, calificarea Lăcătuș Mecanic, va fi organizată în perioada 18-20 septembrie 2019.

PREZENTARE PROIECT